• A+

  • A

  • A-

RES Powerbank sponsrar Näshulta Brandkårs Kamratförening! 

RES Powerbank sponsrar Näshulta Brandkårs Kamratförening med 100 000 kronor för att bidra till ombyggnationen av brandstationens omklädningsrum. 

Föreningen är ett av Sveriges första frivilliga brandvärn och har varit aktiv sedan 1993. I över 30 år har föreningen verkat som en trygghet för landsbygden när akut hjälp kan vara långt borta. Förutom bränder hanterar de även larm där det kan vara stor fara för någons liv, till exempel hjärtstopp och bil- eller drunkningsolyckor.

En av deras hjärtefrågor är inkludering och mångfald, där de aktivt arbetar för att rekrytera människor av olika kön, bakgrunder och med varierad erfarenhet. Som ett led i detta har de nu behov av att ett omklädningsrum för kvinnor, vilket vi på RES självklart vill vara med och bidra till.

- Det är beundransvärt att föreningen arbetar ideellt inom räddningstjänsten. Att de dessutom arbetar med mångfald, har en inkluderande arbetsmiljö och aktivt strävar efter att rekrytera från olika bakgrunder och erfarenheter ser vi väldigt positivt på. Det går helt i linje med RES Powerbanks syfte, säger Mia Ivarsson, projektledare för Stora Uvberget.

 Firades med tårtkalas

För att uppmärksamma denna milstolpe samlades RES och Näshulta Brandkårs Kamratförening den 24 juni 2024 och firade med tårta och alkoholfritt bubbel. Dessutom fick vi på RES möjligheten att delta under ett skiftbyte och lära oss hur en säkerhetsrutinkontroll kan se ut på en brandstation.

Vi på RES ser fram emot att följa Näshulta Brandkårs Kamratförenings fortsatta utveckling och hoppas att detta bara är ett av många framtida bidrag för att stärka den lokala utvecklingen i området.

- Det här är inledningen av ett viktigt och spännande samarbete i närheten av Stora Uvberget, som förhoppningsvis sträcker sig över lång tid framöver. Förhoppningen är att detta initiativ ska bli en långsiktig satsning som gynnar hela samhället, säger Mia Ivarsson.